• Figurák
  • Kristály csillár
  • Kristály ékszerek

    Kristály ékszerek

  • Kristály fülbevalók

Napkő (valódi)

2016.06.15.

Napkő (valódi)

A valódi napkő gyönyörű ékszer, mely nyakláncként és karkötőként is sok ruhához passzol. E cikkben a lelőhelyeivel, jellegzetességeivel, a hozzá kapcsolt mentális és gyógyhatások leírásával foglalkozunk. Továbbá a valódi napkő és a goldfuss közötti különbségeket is bemutatjuk. Ékszereink között megtalálhatóak napkő nyakláncok és karkötők is.

Lelőhelyei: A napkő az 1980-as évek után vált ismertté. Legismertebb
lelőhelye Norvégia déli részén található, ahol a napkő nagy mennyiségben fordul elő gneisz közet kvarc erezetében Továbbá megtalálható a Bajkál-tónál Szibériában, számos helyen az Egyesült Államokban például Pennsylvániában, Oregonban és Észak-Karolina államokban. 

Az ortoklász napkő megtalálható New Yorkban, Pennsylvániában, és 
Virginiában. A napkő megtalálható pleisztocén kori bazalt folyamokban Utah államban.

Legendákban is szerepel, egy viking legenda szerint a tiszta napkő felhős időben is elárulja a Nap helyzetét, így a Napkő segítségével a vikingek tájékozódását is szolgálta ezt az elméletet 2014-ben részben be is bizonyították. 

Színe: sárga, narancssárga, vöröses–barna. 

Csillagjegyek, melyekhez szorosan kapcsolódik e kő: Mérleg, Oroszlán, Halak.

Jellegzetességei: A napkő jókedvű és visszafogottan ösztönző kő.
Életörömöt és jó természetet ad, erősíti az intuíciót. Ha úgy érezzük, hogy az élet semmi jót nem tartogat számunkra, segít megtalálni az örömünket; és arra ösztökél, hogy ne hagyjuk el magunkat. Megtisztítja a csakrákat, fényt és energiát biztosít; s lehetővé teszi, hogy az igazi énünk boldogan kiragyogjon. A hagyomány szerint a napkő a jóakaratú istenekhez és a jó szerencséhez kötődik. Alkímiai kő, amely meditáció alatt és a mindennapi életben is szoros kapcsolatot biztosít a fényhez és a Nap éltető erejéhez.

A napkő rendkívül hatékony módon távolítja el azokat a "horgokat", amelyeket mások akasztottak ránk akár a csakránkba, akár az aurába. Ezek a horgok szellemi vagy érzelmi szinten lehetnek, s származhatnak birtokolni vágyó szülőktől, gyerekektől vagy szerelmi partnerünktől. Így szívják el az energiánkat. A napkő azonban ennek a kapcsolódásnak szeretetteljes módon véget vet, és rendkívül hatásosan vágja el a gúzsba kötő köteléket. Mindig tartsuk magunknál a napkövet, amikor nehhezen mondunk nemet, és folyamatosan áldozatot hozunk másokért. Megszünteti a kölcsönös függőséget, elősegíti önmagunk erősítését, a függetlenséget és az életerőt. Ha valamilyen késlekedés akadályoz bennünket, a napkő azt is legyőzi.


Érzelmileg: a napkő remek ellenszere a depressziónak, felderíti a komor hangulatokat. Főleg az évszakokhoz kötődő mániás depresszióra hatékony, fényt visz a téli sötétségbe. Megszünteti a kirekesztettséget, a hátrányos helyzetűséget és az elhagyatottság érzését. Feloldja a gátlásokat és a bogarainkat. A visszára fordítja a kudarcérzetet, növeli az önbecsülést és a magabiztosságot. Optimistává és lelkessé tesz: pozitívan állunk hozzá a történésekhez. Még a legmegrögzöttebb pesszimista sem tud ellenállni a napkőnak. A napfonatcsakrára téve kivonja–átalakítja a terhes és elfojtott érzelmeket.

Gyógyhatása: a napkő serkenti az öngyógyító képességet, szabályozza a vegetatív idegrendszert és összehangol minden szervet. Jótékonyan hat a krónikus torokgyulladásra, enyhíti a gyomorfekélyt. Kristályrácsot rakhatunk ki belőle a test körül, és segítséget jelent a porcproblémákra, a reumára, valamint általános érvénnyel a fájásokra és a fájdalmakra.

Napkő és Goldfuss közötti különbség:

A napkő nem összekeverendő a Goldfuss szintetikus kővel, melyet mesterségesen állítanak elő és rézdarabkáktól kapja a csillogását, mely természetesen szépségét nem csökkenti sőt különleges csillogása miatt sok esetben jobban kedvelik, mint a valódi napkövet.

Felhasznált irodalom: 

http://rspa.royalsocietypublishing.org/content/470/2166/20130787

http://www.gia.edu/gems-gemology/FA13-oregon-sunstone-pay

http://geology.utah.gov/popular/places-to-go/rock-mineral-collecting-sites/the-rockhounder-sunstones-at-sunstone-knoll-millard-county/

http://prananadi-miskolc.hu/gykovek.html#Napko

vissza

Hozzászólások

Elérhetőségek

SZITE Kristály KFT.

7621 Pécs, Ferencesek utcája 19.

Tel: +36-72/315-826
Fax: +36-72/315-826


E-mail: szitekristaly@hotmail.com

Kapcsolattartók:

Szántóné Tóth Etelka:

+36-30/957-9795

Szántó Réka:            

+36-30/396-4356

Térkép:

http://goo.gl/JoeQDk


Nyitvatartás:

Hétfő:              10.00 - 18.00

Kedd:              10.00 - 17.00

Szerda:           10.00 - 18.00

Csütörtök:        10.00 - 17.00

Péntek:            10.00 - 18.00

Újdonságok

Kristály sárga gyertyatartó

Kristály sárga gyertyatartó Ár: 24 450 Ft
Új

Smaragd lánc fazettált

Smaragd lánc fazettált Ár: 56 400 FtEgységár: 56 400 Ft /db
Új

Kristály kék gyertyatartó

Ár: 24 450 Ft
Új

Kristály (esküvői) diadém

Kristály (esküvői) diadém Ár: 24 450 Ft
Új

Kristály "csillag" …

Kristály "csillag" mintás pohárkészlet (bor) Ár: 28 630 Ft
Új

Kiemelt termékek

Rózsakvarc golyó karkötő

Rózsakvarc golyó karkötő Ár: 3 890 Ft
Új

Kristály asztali lámpa

Kristály asztali lámpa Ár: 170 000 Ft
Új

Strassz fülbevaló

Strassz fülbevaló Ár: 14 460 Ft

Kristály strassz nyakpánt …

Kristály strassz nyakpánt (cseh) 7 sor Ár: 37 750 FtEgységár: 37 750 Ft /db

Megosztás