• Figurák
  • Kristály csillár
  • Kristály ékszerek

    Kristály ékszerek

  • Kristály fülbevalók
SZITE Kristály- és Ásványszalon

Facebook

Elérhetőségek

SZITE Kristály KFT.

7621 Pécs, Ferencesek utcája 19.

Tel: +36-72/315-826
Fax: +36-72/315-826


E-mail: szitekristaly@hotmail.com

Kapcsolattartók:

Szántóné Tóth Etelka:

+36-30/957-9795

Szántó Réka:            

+36-30/396-4356

Térkép:

http://goo.gl/JoeQDk


Nyitvatartás:

Hétfő:              10.00 - 18.00

Kedd:              10.00 - 17.00

Szerda:           10.00 - 18.00

Csütörtök:        10.00 - 17.00

Péntek:            10.00 - 18.00

Drágakövek gyógyhatásai - összefoglaló

2016.08.28.

Lelki problémák, kristályok és drágakövek energiái, rezgései
Miben segíthetnek a drágakövek?
A drágakövek gyógyhatása

Lelki problémák. Kristályok és drágakövek energiái, rezgései

Lelki problémáink, megoldatlan félelmeink testünkben elváltozásokat okoznak, ami fájdalom és betegség formájában hozza tudomásunkra, hogy valahol valami nincs rendben!

Ha időben felismerjük betegségünk lelki okát és ezt kezeljük, a kezdetektől haladva dolgozhatjuk fel lelki problémáinkat miközben szervezetünk önmagát gyógyítja.

A lelki feldolgozásban segítségünkre lehetnek a drágakövek.

kristályok és drágakövek a természet adta energiarezgéssel rendelkeznek. Egész szervezetünknek, minden sejtünknek szintén van egy bizonyos frekvencián való rezgése.

Amíg minden rendben van Ön körül, ez a rezgés kiegyensúlyozott, harmonikus, lelkivilága rendben van, gondolatai pozitívak, teste egészséges.

Bármilyen stressz hatás éri Önt, mindez diszharmonikussá válik és attól függően, hogyan dolgozza fel a helyzetet, negatívan hat gondolataira. Ha hosszú ideig tart az egyensúly megbomlása, teste is megbetegszik.

A kor előre haladtával látszólag rendezett és nyugodt körülmények között élő embereket is sújt olyan betegség amire azt mondják „ korral jár „.

Előfordul, hogy valaki gyermekkori sérelmeit teherként hurcolja magával egész életén keresztül. Éli a maga boldog vagy boldogtalan életét, már nem is gondol a gyermekkorára, nem gondol arra sem, hogy a régi sérelmek mint megannyi jól betokosodott tüske ott vannak mélyen eltemetve belső világában.

Felnőttként amikor megbetegszik, beszedi a gyógyszert, bekeni a fájó testrészeit, majd a tünetek múltával " gyógyultnak nyilvánítják".

Ez azonban nem így van!  Egészen addig, míg a tünet gyökere nincs felfedve és gyógyítva, újabb tünettel jelez a test, hogy valahol valami nincs rendben!


Miben segíthetnek a drágakövek?

A drágakőgyógyításban a holisztikus szemléletmód érvényes, minden esetben az egész embert vesszük figyelembe, testestől – lelkestől.

A kövek a rájuk jellemző rezgéseikkel sejtszinten hatnak szerveinkre, ráadásul használhatjuk őket közvetlenül a testen ékszerként, vagy a közelünkben a térben elhelyezve is.

Minden kő többféle tünetre van hatással és minden tünetre többféle követ is használhat! Érdemes ezért összeállítani egy olyan kollekciót, amil egalább 10 – 12 féle kőből áll, így lehetőséget ad minden felmerülő probléma megoldására.

A különböző kövek egymás hatását is erősítik, kiegyensúlyozzák a hiányzó energiát.

Ha Ön szívesen hord ékszert, akkor nyakláncként és karkötőként együtt használja a köveket! A nyaklánc ami körbeöleli a nyakat, a test egészére hat.

A karkötő arra az oldalára van hatással, amelyik csuklóján viseli. Kivétel ez alól a tudatra való hatás. Ha a jobb agyféltekére kíván hatást gyakorolni akkor a bal csuklójára tegye, ha pedig a bal agyfélteke racionális gondolkodását kívánja segíteni, akkor a jobb csuklóján viselje!

A DRÁGAKÖVEK GYÓGYHATÁSA

A kövek hatásának rövid összefoglalásában csak a legfontosabb jellemzőket szedtük össze, az alább felsoroltaknál sokkal több hatással rendelkeznek.

Ösztönös megérzése, vagy ismeretei alapján Ön tudhatja, hogy melyik kőre van szüksége. 

Melyek azok az általánosan ajánlott drágakövek, amelyek közül érdemes néhány félét kiválasztani ahhoz, hogy megoldást találjon problémáira?

Achát – Alkalmazási területe szinte kimeríthetetlen.

Akvamarin – Sokrétű hatása generációk óta ismert. Ha hematittal együtt használjuk, a feltöltése is biztosított.

Ametiszt – Felhasználási területe széleskörű, rendkívüli spirituális képességeket is felszínre hozhat

Aventurin – Nyugtatja a szívet, feledteti a gondokat, segíti a nyugodt alvást

Citrin – Építőleg hat az idegekre, elmulasztja a fáradtságot, önbizalmat, bátorságot, új életenergiát ad

Epidot ( Unakit ) – Rezgéseivel erősíti a szervezet öngyógyító erőit, segítségével gyorsabban felépülhet a lelki megpróbáltatások után

Fluorit – Ez a kő nagyrészt fluorból áll, hatással van a csontokra, fogakra, légzési panaszokra. Allergia ellen is hatásos. Segíti a nagyagy működését is, könnyebb tanulást, gyorsabb gondolkodást

Gránát – Gyulladásos folyamatokban segít, növeli az ellenállóerőt, élénkíti az immunrendszer működését.

Hegyikristály – Minden kövek között a leghatásosabb, minden területen használható. A hegyikristályt sokrétű hatása miatt már orvosi műszerekben is alkalmazzák.

Hematit – Vérkőként is ismert, magas vastartalmú, kiegyensúlyozza a vérnyomást, fáradtság enyhítésére is alkalmas. Fokozza a test regenerációs képességét. Használatával javíthat életminőségén, fokozza vitalitását.

Holdkő – Hatása széleskörű. Serkenti a tobozmirigy működését, testet és lelket egyaránt harmonizálja.

Howlit – Elsősorban a súlyproblémákkal küzdő emberek köve, segíti a fogyást és salaktalanítást. Erősíti az akaraterőt, a kitartást.

Jadeit – Feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású, visszaadja a békét és nyugalmat. 

Jáspis – Ez a kő szintén majdnem minden területen hat. Erősíti az ellenálló képességet, mozgásba hozza a gyógyító erőket, belső nyugalmat ad.

Kalcedon – Elsősorban a torokcsakrára hat. Segít abban, hogy kimondjuk gondolatainkat, ne „rekedjenek„ meg bennünk. Harmonizáló és nyugtató hatással rendelkezik, visszaadja az önbizalmat és az elevenség érzését.

Karneol – A karneol fokozza a kitartást és állhatatosságot, segíti a tetterőt. Lelki kimerültség esetén új energiát ad, erősíti belső indíttatásunkat.

Korall – A korall hatására szervezetünk könnyebben termeli az ellenálló képességhez  nélkülönözhetetlen fehérvérsejteket, szabályozza a nyirokkeringést.

Labradorit – Hatással van a szívre, kimerült állapotban új energiával tölt fel. Aktiválja az öngyógyító erőket, segítségével feloldhatjuk érzelmi blokádjainkat, rezgései stabilizálják auránkat.

Lazurit – Szabályozza a szervezet különböző mirigyeinek működését, csökkenti a magas vérnyomást és a beteges szívverést. Segít nyitottabbá és befogadóvá válni a külvilág felé, fokozza az önállóságot és az önbizalmat. Segít belső problémáink feloldásában.

Macskaszem - Eloszlatja a negatív energiát és védelmet nyújt. Önbizalmat, boldogságot, derűt sugároz. Hatással van minden szembetegségre is.

Malachit – Érdemes hematittal és hegyikristállyal együtt használni, ezek folyamatos töltést biztosítanak a malachitnak. Segítségével feloldódnak a lelki blokádok, segíti szellemi fejlődésünket. Tudatosítja a belső érzelmeket, segíti a lelki sebek gyógyulását. Harmóniát nyújt, visszavezet lelki egyensúlyunkhoz.

Obszidián – Antibakteriális hatású, hatékony a gyulladásokkal szemben. Minden síkon oldja az energiaáramlás blokádjait. Segíti a tisztánlátás képességét.

Ónix – Erős hatással van az agy tevékenységére, javítja a koncentrációt és az analitikus gondolkodást. Véd a negatív befolyásolástól, megszünteti a negatív érzelmeket, erősíti az öntudatot. Látásgyengeség esetén is ajánlott!

Rodokrozit – Fokozza a figyelmet, a hajtóerőt, a teljesítőképességet, hasznos alvászavarok és kimerültség ellen. Erősíti az emlékezetet és javítja az észlelőképességet.

Rózsakvarc – A legismertebb kövek közé tartozik, sokoldalú hatásával vált népszerűvé. A rózsakvarc a szeretet köve, a szívcsakrára van hatással. Megszünteti a lelki terheket,  segít a harag feldolgozásában, nyugtatja a kedélyállapotot, erősíti a szívet.

Tigrisszem – A legerősebb védelmi kövek közé soroljuk. Megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat. Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki a hatására. Használata elősegíti a mások iránti bizalom és megértés kifejlesztését.

Turmalin – A turmalin kristályok egymáshoz dörzsölődve töltődnek fel, ezért általában legalább két darabot használunk egymás mellett. A szívcsakrára van hatással. Fokozza az emlékezőképességet, tisztítja a vért, serkenti az immunrendszer működését.  Általános erősítő hatást fejt ki a májra, fokozza a méregtelenítést.

Türkiz – Leginkább a torokra és a légzésre, tüdőproblémákra van hatással. Megnyitja a torokcsakrát, segítségére van használójának, hogy könnyebben fejezze ki magát. Segíít elhatárolódni a lelki terhektől, megszünteti az ingadozó kedélyállapotot, a félelmet. Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiáktól.

Ha a kövek által orvosolt fizikai és lelki problémák bármelyikére ráismer, akkor Önnek szüksége van ezekre a kövekre! A drágakövek nem helyettesítenek semmilyen orvosi beavatkozást, amennyiben arra szüksége van, de kiegészíthetnek kezeléseket és kipróbálható olyan esetekben is, amikor más módszerek már nem segítenek.

A felsorolt drágakövek képesek minden eltemetett tudati tartalmat felszínre hozni és segítenek Önnek azokat feldolgozni, ilyen esetekben a feldolgozott probléma már nem keseríti tovább az Ön életét, ezáltal egészségi állapota elindul a javulás útján.


-----------------------------------------------------

Forrás: 

https://www.energymuse.com/about-gemstones

Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve

vissza

Hozzászólások